Biludlejning Billund Lufthavn

Du kan også leje en bil, i samarbejde med os, så lokalt som i Billund lufthavn. Udnyt chancen og spar mange irriterende kilometer!

Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Billund Lufthavn er efter Københavns Lufthavn Danmarks næststørste lufthavn. Den moderne passagerterminal byder på hyggelige tax-free butikker, hvor du kan fylde indkøbsposen med lækre mærkevarer indenfor parfume, kosmetik, tobak, spiritus og slik. I Bestseller-butikken kan du finde moderigtigt tøj fra Vero Moda, Only, VILA, Pieces, Jack&Jones og Selected, mens du i LEGO-butikken finder masser af LEGO-produkter til både store og små. Danish Design byder på eksklusive produkter af danske producenter fra Kähler over Kaj Bojesen til Georg Jensen. Her finder du hoptimister, lædervarer, spiselige specialiteter og flotte souvenirs. Kiosk og Exchange*m finder du ved udgangen til gatene, så du inden rejsen kan forsyne dig med læsestof og lidt snacks. Her kan du også veksle til anden valuta. Er du sulten inden rejsen, kan du finde lækre madvarer i et af de fire spisesteder i lufthavnen. Square Café og Kiosk ligger før security-check, så du kan nyde en kop kaffe eller en bid mad sammen med dem, der ikke skal ud og flyve. I Gastro får du serveret mad af høj kvalitet, mens du har fuldt udsyn over banerne og flytrafikken. På Sunset Boulevard eller Diner kan du vælge enten at sidde og nyde en menu i spiseområdet eller at tage maden med dig, hvis du vil have den med til senere.

I King Amlet Lounge kan du slappe af eller arbejde uden forstyrrelser inden flyveturen. Loungen er et elegant og komfortabelt venteområde smagfuldt indrettet med Børge Mogensen møbler og andet dansk design af bedste kvalitet. Udover forfriskninger og trådløst netværk får du også et udvalg af internationale aviser og tidsskrifter og computere med adgang til internettet stillet til rådighed. Loungen har sit navn efter den person, der efter sigende ligger begravet i den største af fire fredede gravhøje syd for den østlige del af start- og landingsbanen. Har du et møde i lufthavnen kan det enten sker her eller i et af lufthavnens mødelokaler. Meetings ligger på tredje sal i terminalen og er nem at finde ved at følge skiltningen. Mødelokalerne er opkaldt efter planeterne i solsystemet og har en kapacitet fra to til 100 personer. Lokalerne er lyse og venlige med udsigt over startbane eller de omkringliggende arealer. Møder her er forbeholdt arrangementer, hvor der deltager gæster, som enten flyver til eller fra Billund Lufthavn.

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Danmarks næststørste lufthavn skulle ligge midt på den jyske hede. Det lokale erhvervsliv i form af LEGO gjorde dog en forskel. 1961 etablerede LEGO-direktøren Godtfred Kirk Christiansen en privat 800 meter lang landingsbane og flyhangar nord for sin fabrik i Billund. Flere nabokommuner gik med i ejerkredsen, og til sidst blev den private flyveplads udvidet til at blive en egentlig offentlig lufthavn. Lufthavnen åbnede 1. november 1964, og LEGOs tidligere chefpilot blev direktør for lufthavnen. I begyndelsen blev passagererne ekspederet i LEGOs hangar, men i 1966 stod en ny terminalbygning færdig. I de efterfølgende år blev lufthavnen udvidet med terminalbygninger, lounge, tax-free butikker og hangarer. L. C. Johannsens tegnestue tegnede en del af de nye faciliteter, mens lufthavnens egen tegnestue tegnede andre. I 1997 holdt Billund Lufthavn en stor arkitektkonkurrence om at bygge en helt ny 40.000 kvadratmeter stor passagerterminal, som skulle kunne ekspedere 3,5 millioner passagerer årligt. KHR Arkitekter vandt konkurrencen og opførte i samarbejde med COWI den nye passagerterminal, som blev taget i brug i 2002. Det er bare første fase i en større udbygning, som skal finde sted nord for start- og landingsbanen. Fragtflyvning, privat- og forretningsflyvning skal fortsat ekspederes i de nuværende bygninger og anlæg syd for banen. I forbindelse med denne store udbygning har man omdannet lufthavnen til et aktieselskab med de tidligere andelshavere som aktionærer.

En ny taxiway blev anlagt i 2008, og selvom det er et større anlægsarbejde, så forstyrrede det ikke flytrafikken nævneværdigt. Banen blev lukket et par nætter, så der kunne arbejdes på den nye taxiway. Ryanair formåede dog at lande et Boeing 737-800, mens der blev arbejdet i den modsatte ende af banen. 2008 var også det år, hvor passagertallet oversteg 2,5 millioner. Det var en stigning på 12,7% i forhold til året før. Små 20 flyselskaber flyver til og fra Billund Lufthavn til destinationer i hele Europa. Udover fast ruteflyvning er der også en væsentlig chartertrafik fra Billund Lufthavn. Charterfly flyver om vinteren jævnligt til Colombo, Phuket, Sharjah og St. Croix, mens destinationerne hedder Cancun og Punta Cana om sommeren. Lufthavnen er i stand til at tage imod fly på størrelse med en Boeing 747, selvom denne type hovedsageligt anvendes til fragt i denne lufthavn. De fleste passagerer transporteres i mindre fly såsom ATR-42, Boeing 737 og Boeing 757.

Det er nemt at komme til og fra Billund Lufthavn med bil. Vejle ligger kun 28 kilometer væk, Kolding 41 kilometer, Esbjerg 61 kilometer og Aarhus 98 kilometer. Der er seks parkeringszoner opkaldt efter seks forskellige lande. Der kører en shuttlebus til de tre områder, der ligger længst væk fra terminalen. Der er også et parkeringshus, der er forbundet til terminalen med to adgangsbroer. På lufthavnsområdet ligger en døgnåben benzinstation med selvbetjening. Der er desuden lufthavnsbusser til Horsens, Skanderborg og Aarhus samt en del andre busruter.

Billund by ligger kun tre kilometer væk fra lufthavnen, og byen byder på flere hoteller og andre overnatningsmuligheder. I 1930’erne boede her kun omkring 300 indbyggere, men på grund af byens erhvervssucces er her nu langt over 6.000 indbyggere. Andelen af børnefamilier er langt højere end gennemsnittet for regionen, og langt de fleste bor i enfamilieshuse. Umiddelbart ved siden af lufthavnen finder man LEGOLAND, og Billund huser også Lalandia vandpark og aktivitetscenter. I nærområdet finder man også Givskud Zoo, Kongernes Jelling og Vandel Museum, og derfor er Billund blevet en populær destination for børnefamilier.

> Læs mere om billeje i Billund lufthavn hos Billeje Info


Billund lufthavn blev bygget for at lokale virksomheder kunne flyve ud i Europa uden først at skulle til Københavns lufthavn, men er siden da vokset og i dag flyver både charterfly, fragtfly, private fly og selvfølgelig almindelige rutefly til og fra Billund lufthavn. Blandt de største destinationer fra lufthavnen er KLMs rute fra Billund til Amsterdam, Air Frances rute fra Billund til Paris og Cimber Sterlings rute fra Billund til London. En oplagt seværdighed at besøge, specielt hvis du rejser med børn, er Legoland som er beliggende i Billund meget tæt på lufthavnen. Du kan sammenligne priser på billeje fra alle biludlejningsselskaber i Billund lufthavn.

Mange, der bestiller billeje i Billund lufthavn, ankommer med lavprisfly, som de senest år har udvidet antal af flyruter fra lufthavnen. Største lavpris flyselskab er Ryanair, men også flyselskaberne Transavia og Cimber Sterling flyver fra lufthavnen. Ryanair flyver til rejsemål som Malta, Alicante, Faro i Portugal og Malaga i Spanien.

Det er normalt forholdsvist dyrt som dansker at leje bil i Danmark, og det gælder også i Billund lufthavn, men med billeje-søgemaskinen fra Car Trawler er du sikker på at få tilbudt markedets laveste priser på billeje. Bestiller du billeje i Billund lufthavn i søgemaskinen, er prisen altid inkl. fri antal kilometer og uden skjulte gebyrer.