Biludlejning Gran Canaria

Et ægte ø paradis! Oplev fantastiske Gran Canaria. Det er ikke svært at forstå hvorfor netop denne ø er en af danskernes foretrukne feriedestinationer.

Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Det er både praktisk og billigt at leje en bil på Gran Canaria, og med en lejebil har man adgang til alle øens oplevelser

Gran Canaria kaldes tit et mini-kontinent, fordi den varierede natur og de såkaldte mikroklimazoner på vulkanøen gør hver bugt og bjergtop til noget særligt. Øens milde klima, gør øen til et populært feriemål hele året, men særligt om vinteren. Særligt for folk i den grå, nordeuropæiske vinter. Gran Canaria er en del af den spanske øgruppe Kanarieøerne, der ligger cirka 150 kilometer nordvest for den afrikanske kyst i Atlanterhavet.

Biludlejning på Gran Canaria

Da Gran Canarias afvekslende natur og store højdeforskelle indbyder til udforskning, vælger mange besøgende at leje en bil, når de besøger øen. Og biludlejning på Gran Canaria er som regel hverken særlig besværligt eller særlig dyrt. Der er nemlig en lang række selskaber, der konkurrerer om turisternes gunst, hvilket gør biludlejning til lidt af et købers marked, og de fleste internationale biludlejningsfirmaer er til stede på øen. Hvis du overvejer at leje en bil på Gran Canaria, er det en god ide at bestille i forvejen. Ikke fordi, det ikke kan lade sig gøre at leje en bil, når du er på øen, men fordi der ofte vil være en del penge at spare ved at leje i god tid. Særligt hvis du rejser i højsæsonen, som på Gran Canaria er omkring jul og nytår, hvor rigtig mange europæere efterhånden er begyndt at droppe den kølige, indendørs hygge til fordel for varmere himmelstrøg.

Biludlejning i Las Palmas Lufthavn

Alle de rejsende, der kommer til Gran Canaria, lander i Gran Canaria Airport, populært kalder Las Palmas lufthavn – LPA. Las Palmas lufthavn hed tidligere Gando Airport, og er både øens livsnerve og en betydelig europæisk lufthavn. Lufthavnen i Las Palmas håndterer årligt mere end ti millioner passagerer, og er den femtestørste lufthavn i Spanien. I lufthavnen holder store internationale biludlejningsselskaber som for eksempel Hertz, Avis, Rent-a-Car, Europcar og den store spanske kæde Goldcar til. Det betyder, at det særligt er i lufthavnen i Las Palmas konkurrencen er stor, og dermed priserne lave. Derudover er det selvfølgelig praktisk at kunne gå direkte fra flyveren ud i sin lejebil og køre videre til den endelige destination med det samme.

Lokal biludlejning

Hvis man rejser til Gran Canaria og ikke har brug for en lejebil hele tiden, kan man vælge at leje lokalt, der hvor man er. Mange mennesker opholder sig ikke i Las Palmas, men i en af turistdestinationerne Playa Del Inglés , Puerto Rico (Playa de Amadores), Costa Meloneras, Cabrera Medina, San Augustin, Bahia Feliz, Faro Mas Palomas (Maspalomas) med videre. Det kan være dyrere, end hvis man vælger at leje sin bil i lufthavnen, da konkurrencen ikke er så stor, men hvis man udelukkende har tænkt sig at tage en eller to dagsture, er der selvfølgelig alligevel penge at spare.

Kørsel på Gran Canaria

Færdselsreglerne på Gran Canaria er de samme som i Spanien, og derfor ikke væsentligt anderledes end i Danmark. Men lejer du en bil og kører på tur, er der alligevel et par ting, der er værd at huske på. For eksempel må børn på under 12 år ikke sidde på forsædet i en bil, ligesom promillegrænsen for bilister, der har haft kørekort i mindre end to år er på 0,1 promille, mens den for mere erfarne bilister er på 0,5 promille. Det er også en god ide at huske på, at langt de fleste veje på Gran Canaria ikke er hverken store hovedveje eller motorveje, men nærmere små bjergveje. Det betyder, at kørsel kræver tålmodighed og koncentration, og derfor er det en god ide at regne med længere transporttid, end man ellers er vant til.

Dagsture på Gran Canaria

Selvom Gran Canaria oprindeligt betyder ”Den Store Hundeø,” kommer de færreste for hundenes skyld. Naturen derimod er noget helt særligt, og de mange og yderst varierede naturområder er i sig selv en god grund til at overveje at leje en bil og tage på eventyr. Vulkanøen, der opstod ved vulkanudbrud for millioner af år siden byder på både langstrakte sandstrande med hvide klitter, grønne dale med små landsbyer og dramatiske klippekyster. En tredjedel af øen er under særlig naturbeskyttelse af UNESCO. De små mikroklimazoner betyder, at en køretur på Gran Canaria kan føles som en tur gennem forskellige årstider eller klimazoner. For eksempel er nogle dele af øen væsentligt tørrere end andre, så hvis det skulle regne, der hvor man er, kan man altid køre til den anden ende af øen.

Det skal du se på Gran Canaria

For de fleste vil stranden være der, hvor de kommer til at opholde sig mest, når de besøger Gran Canaria. Og det er der en god grund til. Gran Canaria har nemlig både rigtig mange og rigtige forskellige strande at dase på. Fra de storslåede sandstrande med klitter i for eksempel Playa de Ingles til de mindre klippestrande på den nordlige del af øen, er der strand nok til alle og ikke mindst for enhver smag. I Agüimes er The Crocodile Park et besøg værd. I parken kan man, som navnet antyder, beundre de drabelige krybdyr på sikker afstand. For naturelskeren, der tager vandrestøvlerne med på ferie, er en vandretur i bjergene et must. For eksempel er den storslåede klippeformation Roque Nublo i Tejeda traveturen værd. Havet er selvfølgelig også en del af naturen, og er man til vandsport er mulighederne på Gran Canaria mange. På øen er der rig mulighed for at dyrke forskellige former for sejlsport, windsurfing, vandskiløb og dykning. Sidst men ikke mindst er hovedbyen på Gran Canaria, Las Palmas, bestemt et besøg værd. Med knap 400.000 indbyggere er byen stor nok til at byde på masser af kulturoplevelser, restauranter og lignende, og byens mere end 500-årige historie gør en gåtur i byens centrum, der i sig selv er på UNESCOs verdensarvsliste.

Gran Canarias lille Venedig

Hvis man lejer bil på Gran Canaria og har lyst til at opleve noget helt andet end lange sandstrande, kan man for eksempel besøge Gran Canarias svar på Venedig. Puerto de Mógan er en fiskerlandsby på øens sydvestlige kyst Landsbyen har fået sit tilnavn, fordi en række kanaler sammenkæder byens fiskerihavn med dens lystbådhavn. Landsbyen ligger i bunden af en dal, omgivet af stejle bjergsider, og er bestemt en køretur i en lejebil værd. For eksempel om fredagen, hvor byens marked tiltrækker både turister og lokale.