Biludlejning Kreta

Med en bil når du at se alle Kreta´s seværdigheder. Søg i formularen, eller se vores andre destinationer, hvis du ønsker et specifikt udgangspunkt.


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Det blå hav, den gule sol og de hvide bygninger. Kreta er den største af de græske øer i Middelhavet og er med sin sydlige beliggenhed hjemsted for strande, sol og badende, glade børn. Men Kreta er mere end det. Kreta er et kulturelt, historisk og mytologisk midtpunkt. Zeus siges at være født på Kreta, og Kreta har stor betydning for kulturen og historien i Grækenland og i Vesten, ikke mindst som hjemsted for den minoiske kultur. Lej en bil på Kreta, og få mest for pengene ved at se hele øen.

Solbad og kultur

Kreta er en idyllisk ø, der byder på masser af strand, solslikkeri og badning. Men Kreta kan samtidig også byde på kulturelle seværdigheder og berøring med historiens vingesus. Øen er dermed et perfekt opholdssted for en børnefamilie, der stadig vil have lidt mere kulturelt indhold end blot strandstole og parasoller. Øen er ideel til at leje en bil nogle dage, så man kan opleve mere af øen.

Kreta har ydermere en turbulent historie, som det kan være spændende at dykke ned i. Vil man rigtig have noget ud af øen, bør man benytte sig af billeje, så man kan komme rundt på den mangfoldige og forskelligartede ø, der gemmer på en masse skatte.

Vigtige attraktioner på Kreta

Kreta er både historisk og kulturelt interessant, og øen rummer mange seværdigheder, som du både kan køre til eller nå på andre måder:

  • Paladset i Knossos
  • Naturen i bjergene
  • Museet Lynchnostatis og det historiske museum
  • Strandene – især Elafonissi
  • Heraklions havn og basar

Paladset i Knossos
Knossos er symbolet på en af Europas første udviklede kulturer. Kreta er hjemsted for den minoiske kultur, som levede på Kreta i bronzealderen. For det første ligger paladset i Knossos i et smukt område fyldt med oliventræer og bjergskråninger tæt på byen Heraklion (eller Iraklio). For det andet er ruinerne et fantastisk vidnesbyrd om tidligere tider, og på Knossos kan du ikke undgå at rammes af historiens vingesus. Lej en bil, og besøg den monumentale ruin.

Naturen i bjergene
Kreta byder også på en masse storslået natur, bl.a. i Díkti-bjergene, som ligger på den østlige del af øen. Her kan man gå smukke ture og holde hyggelige picnics. Find fx Lassithi-højsletten, der ligger 850 meter over havets overflade, hvorfra der er smuk udsigt over bjergene. Her kan du ikke komme til uden bil, så benyt dig af biludlejningen på øen.

Museet Lynchnostatis og det historiske museum
Der findes en række museer på Kreta, der afdækker Kretas lange og spændende historie. Museet Lynchnostatis er et udendørs museum, der viser det meste om Kretas kultur, og er både for børn og voksne. Vil du gå mere i dybden med Kretas historie, er det historiske museum i Heraklion et besøg værd. Her gennemgås 700 års kretisk historie i en storslået samling.

Strandene – især Elafonissi
Det græske øhav klinger af sol, strand, turkisfarvet vand og hvidt sand. Et besøg på Kreta bør derfor ikke ske uden strandtid. Vil du have en ekstraordinær oplevelse, så skal du køre til spidsen af Kreta mod sydvest, hvor du finder en strand, der er kåret til Europas bedste strand, kaldet Elafonissi. Stranden er børnevenlig med lavt vand og ligger meget smukt. Her er det smart at leje en bil, for det er svært at komme derhen med offentlig transport. Generelt findes der mange små, gemte strande, hvor du kun kan komme til ved leje af bil.

Heraklions havn og basar
I Kretas største by får du alt det, du drømmer om af græsk bystemning. Havnen er et dejligt område, der byder på flotte skibe og både og udsigt til et gammelt kastel. Basaren i Heraklion er fuld af stemning og hektiske lokale, der køber ind til aftensmaden.

Kom rundt på Kreta

Det er svært at komme rundt på Kreta uden en bil. Der findes busruter og taxi, men billeje kan være en rigtig god ide, hvis man vil rundt og have mere natur for pengene. Der er mange muligheder for biludlejning, og det kan give dig chancen for at se lidt mere af den godt 8000 kvadratkilometer store ø. Ved at køre rundt på øen får du mulighed for at fornemme historiens gang, og du kan rigtig mærke, at Kreta er en del af den vestlige kulturs vugge. Overvej billeje nogle dage, så I kan se andet end byerne.
Der er to store lufthavne på Kreta:

I begge lufthavne har du mulighed for at finde en biludlejning, hvis du regner med at skulle køre meget på øen.

Græske specialiteter
Kreta er gennemsyret græsk, og derfor vil du opleve den lækre græske mad over det hele. Du støder på Kreta på oliven fra de mange oliventræer og mange andre gode råvarer. Derudover vil du finde mange fiskeretter, da der fiskes meget på Kreta. Hvis du vil finde nogle af de rigtig gode, gemte spisesteder, så lej en bil, og kør rundt til de mindre byer. Her kan du finde nogle rigtige perler.

Husk at smage Kretas egne hjemmelavede vin fra en af de mange vingårde rundt om på Kreta.

Der er også mulighed for at finde gode shoppingfund på øen. Den førnævnte basar er et oplagt sted at besøge, hvis du vil finde sjove souvenirs, som du ikke havde regnet med at finde.

Vin, vin og atter vin

Faktisk er Kreta storproducent af vin, og der er gode muligheder for at finde en vingård at besøge i områderne rundt om byerne. Der har været vinproduktion på Kreta i flere tusind år, som startede med den minoiske civilisation, som var de første på Kreta. Smag på den gode vin, og oplev vintraditionen på en af de mange vingårde, der ligger inden for en halv times kørsel uden for Heraklion.

>> På Billeje Info finder du mere information om biludlejning på Kreta