Biludlejning Rom

Find en billig lejebil i Rom, uanset om du skal leje en bil i centrum eller i en af lufthavnene. Find de bedste priser på billeje i Rom med Profil Billeje.


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Hvis ferien går til Italiens hovedstad Rom, er der dømt klassisk europæisk storbyferie med alt hvad det indebærer af museer, restauranter, arkitektur og storbystemning. Og det er der masser af i byens centrum, hvor det nemt kan føles som om historiske monumenter, romerske ruiner og spektakulære kirker er at finde rundt om ethvert gadehjørne. Alligevel er det værd at overveje at leje en bil, hvis man er mere end et par dage i Rom. Biludlejning i Rom er nemlig relativt billigt, og med en lejebil kommer man nemt lidt væk fra den hektiske by eller eventuelt på tur til stranden. Samtidig kan det være rart at have egen transport til og fra en af byens to lufthavne.

Konkurrence blandt biludlejerne

På grund af Roms store popularitet blandt både lokale og internationale turister, er alle internationale og mange lokale biludlejningsvirksomheder til stede i byen. Det betyder, at man som kunde ofte kan vælge at leje og aflevere din lejebil på en række forskellige destinationer i byen. Både i centrum og i en af byens to lufthavne. Dermed behøver man heller ikke nødvendigvis leje en bil under hele dit besøg i Rom, men eventuelt bare, hvis der er noget i omegnen, man gerne vil se, eller man trænger til at undslippe byens pulserende liv i et par dage. De mange biludlejere betyder også, at prisen på en lejebil i Rom er relativt lav, når man sammenligner med andre europæiske lande og storbyer. For de mindste bilklasser som for eksempel Fiat Panda, VW Up eller lignende er det ikke umuligt at finde en lejebil til under 100 kr. om dagen.

Det skal du opleve i Rom

Et besøg i Rom er selvfølgelig ikke komplet, hvis man ikke besøger Colosseum og Vatikanet. Begge steder er velkendte for de fleste, men at stå i en arena, der er flere tusinde år gammelt er noget helt særligt, når man prøver det selv. Så bliver gladiatorkampene pludselig levende i ens fantasi, og man kan levende forestille sig den romerske kejser og de tusindvis af råbende tilskuere. I Vatikanet er der flere must sees, men på toppen af listen står Peterskirken. Kirken er den vigtigste for alle verdens katolikker, og hjemsted for noget af verdenshistoriens smukkeste arkitektur og kunst. Man bør heller ikke snyde sig for et besøg i Det Sixtinske Kapel, hvor Michelangelos loftsmalerier markerer et af renæssancens kunstneriske højdepunkter.

Alligevel er det ikke alle de bedste ting i Rom, der er verdensberømte eller kræver tålmodighed til at stå i kø på flere timer. For at få en rigtig romersk oplevelse og ikke mindst få smagt på nogle af de bedste lokale specialiteter, kan man besøge et lokalt marked. For eksempel Campo de ’Fiori, om morgenen og smage på de mange lækre olivenolier, brød, balsamicoeddiker og meget andet. En fantastisk udsigt over byen finder man for eksempel ved at tage elevatoren op til Victor Emmanuel II-monumentet på Piazza Venezia. Bygningen er også kendt som lagkagebygningen, og herfra kan man få en fantastisk panoramaudsigt over byen. Museer er der selvfølgelig mange af, og er du mere til mad end til renæssancekunst, kan det være Pastamuseet er noget for dig. I det hele taget er Italien og ikke mindst Rom en kulinarisk destination, hvor det at spise bør være en prioriteret oplevelse i sig selv.

Dagsture udenfor Rom

Lejer man en bil og bevæger sig udenfor Rom, er der masser af muligheder for både dagsture og ture på flere dage. Man kan for eksempel besøge kysten og tage til den gamle by Terracina, hvor der både er en lang, imponerende sandstrand og et gammelt romersk tempel. En anden strand i nærheden er stranden ved Anzio, der for eksempel kan kombineres med WWF naturreservatet Tor Caldera. Italien er jo udover sin mad også kendt for sin vin, og et besøg i en vinregion kan være en stor oplevelse. I nærheden af Rom, kan vinelskere for eksempel besøge Frascati, der er en smuk, gammel by, som er hjemsted for den berømte Frascati-vin.

Kun 30 kilometer fra Rom ligger den mindre by Tivoli, som er kendt for sine smukke, klassiske arkitektur. Det er svært at fremhæve enkelte bygninger, da der er så mange i Tivoli, men for eksempel parken, der tilhører Villa Gregoriana skal man besøge, hvis man tager turen til Tivoli. Byen er også berømt for sine termiske bade, hvor badning i svovlfyldt vand skulle være godt for helbredet.

At køre i Rom og Italien

Italienerne er ikke ligefrem berømte for deres pæne opførsel i trafikken, og de mange horn i gaderne og tvivlsomme parkeringer vil også bevise, at der er noget om snakken. I Rom kører folk tættere på hinanden end andre steder, og det er ikke usædvanligt at blive overhalet selvom de hvide striber viser, at det er forbudt. Lejer du en bil i Rom, er det med andre ord en god ide at tage trafikken som en del af oplevelsen. For der er også noget i den indimellem kaotiske romerske trafikkultur, der siger noget om livet i den pulserende storby. At køre er med andre ord en kulturel oplevelse i sig selv, og bør nydes som sådan. Alligevel er kan det være en befrielse at komme ud på landet, hvor bilisterne er færre og sceneriet smukkere.

Motorvejene i Italien er oftest betalingsveje, hvor man kan betale med kreditkort, og fartgrænsen er på 130 km/t, selvom visse italienere tager dette som vejledende mere end afgrænsende. Ellers er færdselsreglerne ikke væsentligt anderledes end i Danmark, og det er for eksempel forbudt at tale i telefon, mens man kører ligesom sikkerhedssele er påbudt. Noget, der til gengæld er væsentligt anderledes end i Danmark, er parkering. Enhver italiener med respekt for sig selv kan parkere i et mellemrum, der stort set ikke er større end deres biler uden problemer. Det betyder ikke, at italienske biler aldrig bliver ridsede (snarere tværtimod), og derfor kan det også være en god ide at investere i en ekstra forsikring til din lejebil, hvis du ikke vil risikere at skulle betale selvrisikoen efter en lidt for offensivt parkering.