Biludlejning Flensburg

Tysk charme tæt på Danmark! Der er ikke langt til Flensburg, men skal du sydover, kan det godt betale sig at spare turen og leje en bil istedet.


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Flensburg ligger syv kilometer syd for den dansk-tyske grænse. Byen, der ligger i den tyske delstat Slesvig-Holsten, huser 85.000 indbyggere. Efter Kiel og Lübeck er Flensburg delstatens tredjestørste by. Byen er centrum for den sydslesvigske region. De nærmeste store byer er Kiel og Sønderborg i Danmark. Flensburg er smukt beliggende i en dal ved bunden af Flensborg Fjord. Bydelene på østsiden regnes for at høre til halvøen Angel. Det højeste punkt i Flensburg er 63 meter.

I Tyskland kendes Flensburg for dens lokale øl, Flensburger Pilsener, det nationale register for trafikforseelser, sit håndboldhold, Marineskolen i Mørvig med dets sejlbåd Gorch Fock samt det danske mindretal i Slesvig. Flensburg er desuden berømt for den traditionelle hilsen Moin Moin, der genkendes i det sønderjyske Mojn. Danskerne kender bedst Flensburg som en charmerende handelsby, hvor alle butiksansatte taler eller i det mindste forstår dansk.

Flensburg byder på mange interessante museer. Museumshavnen ligger i forbindelse med søfartsmuseet. Museet viser de gamle skibstyper, som har sejlet på Østersøen, Skagerrak og Kattegat. Der er adgang til museets skibsbro døgnet rundt, og her finder man omkring 20 historiske sejlskibe. På et skibsvært lige ved siden af restaureres gamle skibe, og syd for museumshavnen ligger fjorddamperen Alexandra fra 1908. Midt i Flensburg ligger videnskabs- og oplevelsesmuseet Phänomenta, der ved åbningen i 1995 var Tysklands første selvstændige videnskabsmuseum. Museet udstiller mere end 150 forskellige eksperimentelle opstillinger på cirka 4.400 kvadratmeter i flere forskellige bygninger omkring Nørreporten. En af bygningerne er en forhenværende købmandsgård fra det 19. århundrede, og selve byporten er også integreret i museets aktiviteter. Nord for Flensburgs centrum ligger Bjergmølle, der er en firevinget gallerihollænder. Møllen, der er opført i 1792, var i drift som kornmølle helt indtil 1956. I 1990 blev møllen grundigt restaureret, og den ejes i dag af kommunen. En del af møllens inventar er bevaret, og ved siden af bygningen ligger en lille bondehave.

Skal et besøg i Flensburg ikke kun være præget af shopping og kultur, er det muligt at lægge lidt sport ind i programmet. Flensburg er hjemsted for herrehåndboldholdet SG Flensburg-Handewitt, der også tæller en hel del danske spillere. Gennem en årrække har klubben tegnet sig som tophold i den tyske Bundesliga, og i 2004 blev klubben tysk mester. Hjemmebanen ligger i den nye Flens-Arene, hvor der er plads til 6.500 tilskuere. Flensburgs største idrætsforening er Dansk Gymnastik Forening, der er stiftet i 1923. Der findes herudover også en del andre danske idrætsforeninger med fokus på badminton, boksning, skak, gymnastik og sejlads.

Byen har sine største indtægter fra handel, turisme og søfart. På grund af det danske mindretal i Flensburg har byen et rigt tysk-dansk kulturliv med både dansk og tysk teater, skoler, kirker og biblioteker. Danskerne i Flensburg samles om Dansk Kirke i Sydslesvig, Duborg-Skolen, Dansk Skoleforening, Dansk Sundhedstjeneste, Sydslesvigsk Forening og Sydslesvigsk Vælgerforening. Byen er desuden hjemsted for den dansksprogede Flensborg Avis, der er den ene af to regionalaviser. Den anden er den tysksprogede Flensburger Tageblatt. Herudover udkommer to tysksprogede ugeblade, og den nordtyske radiostation NDR driver et regional studie i Flensburg.

Byens maritime arv fornægter sig ikke. Tyske marinesoldater uddannes på Marineskolen i Mørvig, og tidligere var der mange skibsværfter i byen. I dag ligger Flensborg Værft fra 1872 stadig ved fjorden. Værftet har specialiseret sig i at bygge de store RoRo-skibe i en af verdens største overdækkede skibsbygningshaller. Hallen er fra 1982 og 275 meter lang. Livet omkring fjorden er sprudlende med festivaler og udendørsservering i sommermånederne. Hver år i maj arrangerer byens søfartsmuseum Romregatta, der er Nordeuropas største regelmæssige stævne med traditionelle sejlskibe. Der arrangeres også Æbletørn i oktober måned og Grogtørn i december måned. Flensburg var tidligere kendt for sine flere end 200 romfabrikker, og på Søfartsmuseet kan man i dag se historien på det lille Rommuseum. I Flensburg findes der stadig to romhuse, som producerer den kendte Flensburg-rom. Det ene er familievirksomheden Johannsen Rum i Mariegade i Flensburg. Johannsen Rum producerer rommen til den årligt tilbagevendende Romregatta. I dag er Flensburg desuden hjemsted for verdens største sølvsmedje, hvor Robbe & Berking fremstiller nobelt sølvtøj. Flensburg er endvidere kendt for at være hjemsted for Beate Uhse AG, der er en af Tysklands største erotikkæder. I 2011 beskæftigede koncernen 725 medarbejdere.

Shopping står højt på listen for danskernes besøg i Flensburg. Indkøbene foretages enten i de dansksprogede grænsebutikker eller på gågaden i Flensburg. Flensburg midtby byder på en charmerende gågade med såvel små rustikke butikker som gigantiske varehuse. På gågaden kan man slukke tørsten og stille sulten på de mange caféer, værtshuse og restauranter. Skal shopping spædes op med lidt kultur er der rig lejlighed til at besøge nogle af de velbevarede kirker og andre bygninger i Flensburg centrum. Flensburg gik næsten uskadt igennem Anden Verdenskrig, og selvom bystyret var hurtig til at rive ned og bygge nyt i efterkrigstiden, fremstår Flensburg stadig med en køn og kompakt middelalderbymidte.

Det er nemt at komme til og omkring i Flensburg. I den indre by er det nemmest at komme omkring til fods eller med kollektiv transport. Busstationen ligger centralt, og siden 2012 har der kørt bus hver time mellem Flensburg og Sønderborg. Flensburg Banegård ligger syd for bymidten. Der er tog mellem Flensburg og Østerport i København hver anden time. Der er også regelmæssigt tog til andre byer i Tyskland og Danmark. Motorvej A7, som er en del af Europavej E45, løber vest for Flensburg og fortsætter mod nord til grænsen, hvor den bliver til Sønderjyske Motorvej.

Flensburg har i de senere år skabt sig en position som centrum for uddannelse. I byen ligger der flere gymnasier, videregående uddannelsesinstitutioner samt Flensburg Universitet med omkring 4.600 studerende. På Flenburgs tekniske læreanstalt er der cirka 4.000 studerende. I samarbejde med Syddansk Universitet i Sønderborg tilbyder universitetet grænseoverskridende studier i kulturvidenskab og international management. Universitetet huser desuden læreruddannelsen.

Det vides ikke med sikkerhed, hvorfra navnet Flensburg stammer. Gamle sagn fortæller, at navnet kommer fra en ridder ved navn Fleno eller Flen, men det er måske mere sandsynligt, at Flensburg fik sit navn ud fra de naturgeografiske forhold i området. Ordet Flens minder om andre jyske bynavne og kan være en sammentrækning af et navn, der oprindeligt betød borgen ved Flenså. Byens navn kendes allerede fra 1251 som Flensaburgh.