Biludlejning Malaga Lufthavn

Malaga er en havneby i Andalusien i det sydlige Spanien. Byen ligger på Costa del Sol-kysten og herfra er der kun en kort sejltur til afrika.

Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Biludlejning Málaga

Lej bil i Málagas lufthavn og oplev Andalusien. Udlejningsbilen giver frihed og komfort på rejsen – og samtidig mulighed for at nå ud til de specielle, mere ukendte steder.

Málaga – Costa del Sol

Andalusien tilbyder mange spændende ferieoplevelser, i et behageligt klima og til en rimelig pris. Leje af bil giver den bedste mulighed for at komme omkring til Sydspaniens mange tilbud. Costa del Sols sandstrande er for solhungrende feriegæster, som vil slappe af, lege, dyrke sport, danse og feste. Billeje tillader samtidig udforskning af det indre Andalusien, med smuk natur og flot arkitektur. Eller nyd en længere køretur østpå langs kysten og oplev de endnu uberørte strande.

Billeje i Málagas lufthavn

Billeje i Málagas lufthavn er nemt og billigt. Antallet af bureauer er stort, og konkurrencen holder priserne nede. Ved billeje bør man være opmærksom på forsikringens selvrisiko, især hvis man planlægger at køre til mere afsides lokaliteter, hvor man eksempelvis på en grusvej kan risikere stenslag. Holder man sig til de større veje, vil man glæde sig over kvaliteten af vejnettet. Den andalusiske infrastruktur er veludbygget, med mange nye motorveje. Ved valg af udlejningsbil er det desuden klogt at overveje, om man skal køre i bjergrige områder, hvor det kan være en fordel at have kraftig motor, mest fordi dette også er en sikkerhedsfaktor.

Trafikkultur

Trafikkulturen i Andalusien er ‘løs’, og i byerne og på mindre veje skal man være ekstra opmærksom. Kører man væk fra kysten, er der traktorer og kvæg på gader og veje. Andaluserne tager let på færdselsreglerne, især fodgængere passerer gaden, som det passer dem. Man bør vænne sig til at holde mere øje med medtrafikanternes faktiske opførsel i trafikken, end med skiltning og regler. Andalusernes holdning til færdselsregler er den, at reglerne er retningsgivende, men fleksible. Som turist bør man selvfølgelig overholde reglerne, men det er gavnligt at være opmærksom på de lokales kørestil. På motorvejene er forholdene mindre problematiske, og man kommer hurtigt over lange distancer.

Andalusiens mange muligheder

Ved at leje bil får man mange muligheder for både afslapning og smukke oplevelser. Man kan vælge at holde sig til kysten, eller man kan tage på opdagelse i det mere ukendte, indre Andalusien. Besøg i det indre Andalusien kræver ofte overnatning, især hvis man vil længere væk end til eksempelvis Ronda eller Granada. Besøg i kystbyerne kan ofte klares på en enkelt dag. Rækken af velkendte feriebyer som Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola ligger blot en halv times kørsel fra Málagas lufthavn. Østpå er det også fint at tage på dagsture til for eksempel Nerja, mens det nok er nødvendigt med en overnatning, hvis man vil køre så langt som til Almería. Vær i øvrigt opmærksom på, at det i juli og august kan være forrygende varmt, når man kommer væk fra kysten.

I lejet bil langs Middelhavet

Lufthavnen er placeret knap 8 km vest for Málagas centrum, og Málaga er i sig selv en spændende by at besøge. Málaga er tilpas stor til at have sin egen identitet og stemning, der er mange hyggelige områder i den gamle del af byen, og et væld af dejlige restauranter. Besøg borgene Alcazaba og Gibralfaro, hvorfra man ser ud over byen, kysten, og det solglitrende Middelhav. Fortsætter man østpå fra Málaga i sin udlejningsbil, ligger en skøn tur langs Middelhavet foran én. De smukke byer Nerja, Salobreña og Almuñecar er bestemt et besøg værd. Udenfor Nerja ligger nogle spændende drypstenshuler, hvor der undertiden arrangeres klassiske koncerter i den største af hulerne. Fra den berømte Balcon de Europa i Nerja har man endnu et flot udsyn over kysten og havet. Er man til frisk fisk og skaldyr, er der de fleste steder et godt udvalg, så man kan mæske sig i trækulsgrillede sardiner eller dampede muslinger.

Kør udlejningsbilen til Capo de Gata

Capo de Gata er en fredet naturpark, og man finder her endnu helt uberørte strande. Den lille by San José yderst på pynten er hyggelig og har mange fine restauranter omkring havnen, her er god paella med friske skaldyr. Naturparken har karakter af ørken, og der er mulighed for flotte gåture langs kysten fra San José ud mod fyrtårnet. Udsigt både over ørkenen og kysten, som her er klippekyst med små sandstrande i beskyttede bugter. Fra Málaga er det knebent at gøre en tur til Capo de Gata som en dagstur. Man bør derfor planlægge en overnatning.

Almería

På vejen fra Málaga til Capo de Gata ligger byen Almería, som også bør besøges. Almería er nok en storby, men mindre end Málaga, og stemningen er roligere. Byen har et vist arabisk præg, især i den gamle del i centrum. Almería har en rambla, en avenu med bredt midterfortov, hvor man kan gå en tur, kigge på butikker, sætte sig og få en is og kigge på folkelivet. En god ide er at parkere udlejningsbilen nede ved havnen, hvor der er store parkeringsområder. Der skal betales, men det er billigt, og bilen er under opsyn. Besøg i øvrigt Almerías Club Náutico for at drikke et glas øl eller spise frokost. Vælg bistroen, hvor man på terrassen sidder med udsigt over lystbådehavnen. Man kan sidde udendørs året rundt, og så er man samtidig lidt på afstand af byens larm. En lille oase, med rigtig godt fadøl og velstegte bøffer.

Det indre Andalusien – Granada

Vil man væk fra kysten, har man med udlejningsbil mange muligheder i det indre Andalusien. Blandt de kendte byer, som kan besøges på én-dages ture fra Málaga, er Granada med Alhambra-slottet. Alhambra bør man se, men Granada byder også på meget andet. Gå op til kvarteret Albaicin, hvor sigøjnere og turister hygger sig i blandet flok på de små pladser. I Albaicin spilles flamenco, og fra torvet øverst oppe har man flot udsigt til Alhambra på bakketoppen overfor, og så spiser man udmærket på flere af de små restauranter med udendørs servering. Man skal passe på lommetyve, men ellers er Albaicin stedet, hvor man kan slappe lidt af fra storbyen og trafiklarmen.

Lej bil i Málaga – oplev hele Andalusien!