Biludlejning Houston

Oplev fantastiske Texas med udgangspunkt i Houston. Når du har set byen, er du klar til at opleve staten!


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Houston er den største by i Texas og med et indbyggertal på 2,1 millioner mennesker, er den USA´s fjerdestørste by. Hele metropolområdet omkring Houston by huser dog over 6 millioner indbyggere. Houston har taget sit navn efter den tidligere amerikanske præsident Sam Houston, som blev valgt i 1836. Man har forbundet byen med en 80 kilometer lang kanal, som ender i Den Mexicanske Golf. Dette gjorde man for at kunne olie ud i verden som blev fundet i området. Havnen i Houston er i dag en af de største af sin art i USA. Her kan man opleve travle fragtpramme sejle på kryds og tværs, men havnen byder også på det enorme Krigsskib USS Texas hvor det er muligt at komme ombord og se sig omkring.

Byen er især også kendt for at huse Johnson Space Center, som er hovedsædet for NASA`s rumeventyr. Derfor har Houston også fået sit klingende kælenavn “Space City”. Hvis du rejser for at opleve kultur er Houston lige det rigtige sted som du er kommet til. Sydvest for midtbyen finder du nemlig Museum District. Denne bydel byder på ca. 18 kulturelle institutioner som har over 8,7 millioner besøgende hvert år. Bandt andet kan du se rigtige dinosaurskelletter på Houston Museum of Natural Science som er en af de mest velbesøgte i USA. hvis de små skal have en uforglemmelig dag, er der for nyligt åbnet Childrens`s Museum of Houston. Her har børnene lov til at lege voksne for en dag og tage aktiv rolle i en fiktiv by hvor børn kan være alt fra topdirektører til gadefejere.

Nord for Houston 

Er man til ro, fred og skøn natur anbefaler vi at du sætter dig i bilen fra Profilbilleje.dk og kører nordpå i cirka halvanden time til Lake Livingston. Denne kæmpe sø har over 700 kilometer kystlinje. I 1969 færdiggjorde man konstruktionen af Lake Livingston Dæmningen og denne er resultatet af den enorme sø`s tilblivelse. Rent praktisk bruger man søen til at forsyne de omkringliggende industrier og landbrugs behov.

Livingston Dæmning

Livingston Dæmningen holder på den enorme Lake Livingston som forsyner bla. Houston med vand

Syd for Houston 

Cirka halvanden times kørsel, fra centrum, finder du Johnson Space Center. Det er her alle amerikanernes betydningsfulde missioner, i rummet, har sit epicenter. Meget af området er ikke åben for offentligheden, men der er alligevel mulighed for at gå en tur i parken og se på rumraketter eller tage et kig på et par udstillinger. Her er der bla. mulighed for at se på de forskellige rumdrager og de forskelle de har gjort, for astronauter igennem tiden, men også generelt omkring rumhistorie. Hvis du holder øje med opsendelserne kan det måske være du er så heldig at opleve en af slagsen. Bemærk at det ikke er alle NASA`s opsendelser som foregår her.

Øst for Houston 

Cirka en times kørsel øst for Houston centrum ligger den lille kystby Galveston. Denne ligger på en ø ved navn Galveston Island i  i Galvestonbugten. Her kan man tage sig en kold dukkert, hvis vejret tillader det, men der er også mulighed for at besøge Galveston Island Historic Pleasure Pier som er en af de klassiske tivolier, vi kender fra USA, som ligger ude på en kæmpe mole. Er man til et længere ophold herude er der også mulighed for at booke sig ind på et hotel som ligger på selve molen.

Vest for Houston

Cirka 2 en halv times kørsel vest for Houston finder du Texas hovedstad, Austin. Selve byen har cirka 880.000 indbyggere, men den omkringliggende metropol er helt oppe på 1,8 millioner mennesker. Selvom Houston er større er der ,også her, mulighed for at opleve majæstetiske skyskrabere. I denne by løber Colorado River lige igennem og det er derfor oplagt at følge floden længere op. I starten er den kontrolleret, men efter du har passeret Mansfielddæmningen begynder floden at tage sin vilde, naturlige form.

Det skal du se i og omkring Houston

USS Texas Battleship

Johnson Space Center

Museum District

Lake Livingston

Galveston Island Historic Pleasure Pier

Austin

Colorado River