Biludlejning Kailua-Kona

Oplev de fantastiske Hawaii-øer med udgangspunkt i byen Kailua-Kona. Der er særdeles mange attraktioner i denne lille østat!


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Skal du besøge den største af Hawaiiøerne er byen Kailua-Kona et godt udgangspunkt. Byen ligger i Kona distriktet, som er delt op i nord og syd. Derfor bliver byen ofte refereret til som Kona, men dette er ikke retmæssigt. Byen har sin egen lufthavn og det er nemt at komme hertil fra Honolulu.

Her har du mulighed for at leje en bil med Profilbilleje.dk og få dansk sikkerhed hele vejen. Kona betyder “den tørre side”. Navnet kommet sig af at der er stor luftstrøm i stillehavet. Nærmere bestemt er denne luftstrøm en anti-cyklon, altså det modsatte af en cyklon. Dette fænomen gør at øen ofte oplever varme og fugtige vinde fra nordvest. Dette gør af klimaet på den vestlige side af øen ofte er meget fugtig og regnfuld, men Kailua-Kona ligger i læ af disse vinde og derfor er klimaet her mere tørt. Fænomenet på den anden side af øen kaldes Ko`olau. Nogle gange har dette fænomen dog tendens til at fungere modsat og scenen er derfor omvendt sat.

Biludlejning Hawaii Mauna Kea

På Mauna Kea bjerget kan du, udover den fantastiske udsigt, opleve disse underlige faciliteter.

Nord for Kuilua-Kona 

På den nordligste tip af hovedøen Hawaii ligger byen Kapaau. Står du her kan du se over til Maui. Der bor cirka 2000 mennesker i denne lille by og den er hjemsted for nogle af Hawaii´s vigtigste historiske landmærker. Blandt kan du opleve fyrtårnet ved Kauhola Point. Selve tårnet er ikke så majestætisk i sig selv, men det er udsigten til gengæld. Står du her kan du ikke komme længere mod nord på Hawaii. Du kan også besøge Kohala Historical Sites State Monument. I 1810 blev Kamehameha I født her og senere skulle han blive den første konge i Kamehameha dynastiet, altså Hawaii´s kongerige. Desuden er dette sted også fundamentet for Hawaianernes religion som man mener er udsprunget her omkring år 1100 før Kristus.

Syd for Kuilua-Kona 

Kør ned til sydkysten og forbi byen Naalehu. Denne lille flække på omkring 1000 indbyggere huser faktisk faciliteter som man bruger til at kommunikere med forskellige rumfartøjer som er i kredsløb. Her kan du også besøge Shaka bar som markedsfører sig som den mest sydlige bar i USA! Naalehu betyder vulkansk aske og der er sandelig også det som danner grundlaget for dette område. Her finder du ikke det store tropiske dyreliv, men snarere golde områder dækket med aske. Det er dog alligevel en oplevelse værd og her kan du også være så heldig at se nyt land blive skabt i form af gloende hedt magma som kommer op fra jordens indre og derved bliver til lava og derefter sten.

Øst for Kuilua-Kona

På den nordøstlige side af byen finder du Hilo. Dette er den næststørste by på Hawaiiøerne. Denne by ligger ved Hilobugten og huser omkring 45.000 personer. Denne by er et særdeles godt udgangspunkt for en dag rig på oplevelser. Du kan flyde på standen. Komme på interessante dykkeroplevelser, eller besøg den omkringliggende natur som, modsat, Naalehu er rig på naturoplevelser på et helt unikt plan. Her er der mulighed for at opleve nogle af de særlige dyrearter som kun findes på Hawaii. Besøge en ægte regnskov og se store dramatiske vandfald.

Vest for Kuilua-Kona

Hvis du forsøger at bevæge dig vest for Kuila-Kona skal du nok ikke gøre det i en udlejningsbil for der er kun vand. Her er der nemlig fri adgang til stillehavet. Bygger du dig en tømmerflåde er du måske heldig at drive i land på Guam flere tusinde kilometer væk, men ellers er det nærmeste fastland Papua Ny Guinea eller Indonesien på den anden side af kloden. Er du til det maritime opmuntrer vi dig til at tage kontakt til professionelle og prøve at komme ned og dykke ud for Kuilua-Kona. Her er dyrelivet helt unikt og der er stor chance for at komme til at se nogle særdeles imponerende dyr. Blandt andet huserer den enorme hvalhaj her.