Biludlejning Washington DC

Når du ankommer til Washington DC er det ikke et spørgsmål om at få tiden til at gå - Tværtimod skal man prioritere!

Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Når du ankommer til Washington DC er det ikke et spørgsmål om at få tiden til at gå – det er et spørgsmål om at prioritere blandt den lange liste af kulturelle attraktioner, som spænder fra nogle af verdens bedste museer, over historiske bygninger, til interessante kvarterer.

Du kan flyve ind til Ronald Reagan-lufthavnen, som ligger centralt i byen, på et inddæmmet område i Potomac-floden. Herfra er der få kilometer ind til centrum, og lejer du en bil, kan du selv transportere dig rundt til nogle af de mange attraktioner. Internationale fly ankommer til Dulles-lufthavnen, hvor du naturligvis også kan finde en perfekt lejebil, og dermed tage køreturen på ca. 40km ind til byen.

Washington er den eneste by i USA, som ikke ligger i en stat. Den er placeret i “District of Columbia” (deraf forkortelsen “D.C.”), fordi man mente, at ingen stat skulle have fordelen af at huse landets hovedstad. Byen kranses ind af Maryland mod øst og Virginia med de to lufthavne mod vest.

Det er naturligvis også muligt at foretage billeje centralt i byen, fx. hvis man ankommer med tog. Det er muligt at tage hurtigtoget Acela Express fra New York på lige under 3 timer, og det kan faktisk sagtens konkurrere med flytiderne, når man tager det hele i betragtning. Med tog ankommer man til Union Station i Washington, som er en oplevelse i sig selv.

Som dansker vil man måske have lyst til at opleve Washingtons centrale seværdigheder på en guidet cykeltur. Det er hyggeligt, nemt, og en spændende og anderledes transportform i en storby. Vil du opleve området omkring hovedstaden, er en lejebil dog næsten et must, så du bl.a. kan se Pentagon, Arlington-kirkegården, zoo og meget andet godt.

Nord for Washington DC i lejebil
Det kan ikke anbefales selv at køre til fx. New York i lejebil, mest pga. trafikken, men mindre kan også gøre det. 2 timers kørsel nord for Washington finder man Gettysburg, som husede det største slag under den amerikanske borgerkrig.

Mod nord finder man desuden Washingtons “søsterby” Baltimore. De to byområder flyder stort set sammen til en metropol med næsten 10 mio. indbyggere.

Øst for Washington DC
I den østlige del af Washington kan man se amerikansk fodbold på FedEx Field, som ligger ca. 25 minutters kørsel fra centrum. Tag trygt din lejebil med til kamp, og husk at ankomme i rigtig god tid, så du kan opleve fænomenet “tailgate party”, hvor amerikanere af alle slags medbringer grill og øl, og holder forfest på parkeringspladsen inden kampen.

Syd for Washington DC
Knap 4 timers kørsel mod syd finder man kystbyen Norfolk i Virginia, som huser østkystens største marinekompleks, hvor man hyppigt ser både ubåde og hangarskibe i fart. I samme område finder man Virgina Beach med fine sandstrande og mulighed for solbadning i sommermånederne.

Vest for Washington DC
I området vest for hovedstaden bliver terrænet mere ruflet, og vil du gerne opleve området, skal du kigge på en lejebil med rigeligt med hestekræfter. 2 timer vest for byen finder man nationalparken Shenandoah, som er en del af Blue Ridge Mountains. Højeste punkt er Hawksbill Mountain i 1.235m højde, og højdepunktet for dig som bilist er den 169km lange Skyline Drive, som følger bjergene hele vejen ned gennem parken. Det tager lang tid at køre turen: Der er mere end 70 udsigtspunkter undervejs!

Lejer du bil i Dulles lufthavn er der kun ca. 1 times kørsel til Front Royal, som er den nordlige indkørsel til parken.

Biludlejning i Washington DC
Der kommer rigtig mange turister, forretningsrejsende, embedsmænd og politikere til Washington DC hele tiden, og det har affødt en stor biludlejningsindustri, som primært er centreret omkring lufthavnene, men langt de fleste udlejere har også kontorer i området nord for The Mall i det centrale Washington, og/eller ved Union Station.

Trafikken i Washington DC er overkommelig, primært fordi byen er “flad” (der må ikke bygges højere end højden på Capitol), og derfor er der ikke så mange mennesker samlet på små arealer som i andre amerikanske storbyer. Metroen er også veludbygget og meget brugt. Skal du se det centrale Washington DC bør du dog lade bilen stå ved hotellet, da man kan gå rundt til de fleste attraktioner.

Det skal du se i Washington DC:

  • Det Hvide Hus
  • Capitol
  • Smithsonian-museerne
  • The Mall
  • War-memorials (Korea, Vietnam, 2. verdenskrig)

Det skal du se udenfor Washington DC:

  • Shenandoah National Park / Blue Ridge Mountains
  • Georgetown
  • Gettysburg
  • Great Falls Park