Biludlejning Hawaii

Oplev en af klodens mest fantastiske steder! Lad dig rive med, af den specielle stemning og oplev den helt fantastiske natur på øerne i Stillehavet.

Hawaii er for dig der vil se, smage og opleve! Det unikke øsamfund hører til USA, men ligger langt ud i stillehavet. Hawaii består af en hovedø, populært kaldet “Big Island”. Herfra bliver øerne kun mindre. Skal vi tage dem i rækkefølge har du Maui, Kaho´olawe, Maui, Lana`i, Moloka´i, O`ahu, Kaua`i og Ni`ihau. Herfra bliver der længere og længere imellem øerne, som mest af alt kan beskrives som små atoller lige indtil man støder ind i Midway-øerne nordvest for Hawaii. Øerne er, forholdsvis, nyt land og de bliver hele tiden større. Dette skyltes vulkansk magma som strømmer op fra undergrunden. Derved bliver magmaen til lava og derefter til sollid grund. Du kan sagtens opleve dette fantastiske naturfænomen på helt tæt hold.

Der er mere end en lufthavn du kan benytte dig af, hvis du ønsker at besøge Hawaiiøerne. Du skal dog først beslutte dig for om din drømmeferie skal tage sit udgangspunkt på Hovedøen, Maui, Lana´i eller en af de andre øer. Profilbilleje er med dig hele vejen uanset hvilken ø du beslutter dig for at besøge. Hawaiiøerne har mange lufthavne, men der er 7 stk. som du, sandsynligvis, vil lande i. Disse er: Hilo International Airport, Honolulu International Airport, Kahului Airport, Kona International Airport at Keahole, Molokai Airport, Lanai Airport og Lihue Airport.

Den nordlige del 

På øen Kaua´i finder du Lihue som er øgruppens næststørste by. Rejser du direkte hertil skal du finde Lihue lufthavnen. Her har du en enkelt hovedvej, som går hele vejen rundt om øen. Du skal dog være opmærksom på at hovedvejen kan være proppet i myldretiden. Øen her er ufattelig smuk og indeholder nogle af de mest unikke naturoplevelser på jorden. På den vestlige del finder du Waimea Canyon. Populært kalder man denne for stillehavets svar på Gran Canyon. Kommer du dertil vil du forstå hvorfor. Flyver du hertil kan du passende finde din feriebolig i Lihue.

Den sydlige del 

Skal vi se på den ø der ligger længst mod syd så er det hovedøen. Denne bliver også kaldt “Big Island”. Bemærk at selv om dette er den største ø, så er det ikke her øgruppens største by Honolulu ligger. Dog er hovedøen alligevel spækket med fantastiske oplevelser. Tag, for eksempel, en tur op på det største bjerg, Mauna Kea. Heroppe har NASA opsat en række stationer som holder øje med det store verdensrum. Kigger man nedad af udsigten dog også helt sublim! Et andet populært udflugtsmål på denne ø er Waipo Valley. Denne dal er svært tilgængelig med sine stejle klipper på den ene side og havet på den anden. Derfor har naturen haft ro til at skabe et fantastisk eventyrland som du kan nyde på tætteste hold.

Den østlige del

Selve hovedøen, “Big Island”, ligger også længst imod øst, men lige ved siden af Maui som nok er en af de steder på jorden der minder mest om paradis. Du kommer nemmest hertil igennem Kahului Lufthavnen. Se blandt andet Kahului som oplevede sin industrielle storhedstid igennem produktion af sukker. Du kan også køre en tur op på bjerget Puu Kukui hvor en enestående udsigt nedover Lao Dalen venter dig. Ellers kunne du også bare slappe af på en af verdens bedste strande Kapalua Bay.

Den vestlige del 

Den største ø, længst mod vest, er Kauai (Kaua`i). Dette er den fjerdestørste af øerne, men faktisk den ældste, geologisk set. Det er her du finder den voldsomt imponerende Waimea Canyon. Denne kalder man populært stillehavets svar på Grand Canyon og det er der en grund til. Hele herligheden er 16 kilometer land og nogle steder hele 900 meter dyb! Denne dal er et seriøst spektakulært syn. Besøg, blandt andet, byen Waimea.

Læs mere om Hawaii og dens fantastiske naturskatte på de enkelte destinationer.