Biludlejning Faro Lufthavn

Faro er en sydportugisisk by i Algarve-provinsen. Tag hertil hvis du vil skrue ned for turismen og op for den lokale kultur!

Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

De fleste feriegæster i Algarve ankommer til lufthavnen i Faro, hvor blandt andet lavprisselskaberne Norwegian, EasyJet og Ryanair flyver til. Dermed er Faro indgang til det portugisiske ferieparadis Algarve, hvor de legendariske strande, det behaglige klima og de relativt billige priser tilsammen gør regionen til en af Portugals mest populære ferieområder. Det er også i lufthavnen i Faro, de fleste, der lejer en bil i ferien samler den op, og drager på eventyr i regionen.

Lavprisfly og lejebil

Portugal i almindelighed og Algarve i særdeleshed er veludviklede turistområder, hvor konkurrencen er stor blandt forskellige serviceudbydere. Det betyder for eksempel at både lejebiler, flybilletter og overnatningsmuligheder er til at betale for. Særligt hvis man gør sit hjemmearbejde på nettet. Med lavprisselskaber som Ryanair, EasyJet, og Norwegian, der flyver til Faro lufthavn, kan man meget ofte finde billige billetter. Det samme er tilfældet, når det gælder lejebiler. Er man ude i god tid, og bruger man lidt tid på at søge, kan man ofte finde biler, især de mindre klasser, der koster omkring 100 kr. om dagen. I dag er det også nemmere end nogensinde at finde både hoteller og mindre pensionater og ferielejligheder rundt omkring i Algarve og resten af Portugal, så med en smule planlægning er det muligt at sammensætte sin egen rundtur med lejebil i hele regionen eller finde et helt særligt sted, som man kan bruge som base, og det behøver ikke koste en bondegård.

Hent din lejebil i lufthavnen

Byen Faro ligger et stykke fra lufthavnen, så det er under alle omstændigheder praktisk at sørge for at den bil man lejer, kan hentes i lufthavnen. Med en lejebil fra lufthavnen, kommer man nemt til ens hotel i Faro eller andre steder i Algarve. Samtidig slipper man også for at skulle slæbe bagage med i offentlige transportmidler eller dyre taxaer. Hvis man bestiller lejebil hjemmefra, vil den stå klar ved ankomsten i Faro, hvor de fleste internationale og lokale udlejningsfirmaer har en afdeling. For eksempel Hertz, Avis, Rent A Car, Auto Jardim, Guerin, Budget, Alamo, Auriga og Europcar. Og med en lejebil i Fargo, er man ikke begrænset til byen og området, men kan nemt besøge af Algarves mange andre attraktioner og spektakulære strande.

Byen Faro

Selve Faro er hovedbyen i Algarve og både hjemsted for regionens eneste lufthavn og universitet. Historisk har byen kæmpet med andre byer i Algarve som Lagos og Silves om status som hovedby. For eksempel under maurerenes regeringsperiode, hvor Silves var den administrative hovedstad indtil maurerenes nederlag i 1249. Jarlen af Essex ledede en angrebsflåde, der plyndrede byen i 1596, hvorefter byen Lagos blev hovedstad i Algarve. Det var byen indtil jordskælvet, der næsten jævnede Lissabon med jorden i 1755 også resulterede i en frygtelig tsunami, der jævnede en række kystnære byer i Algarve med jorden. En af de eneste, der stod uskadte tilbage efter tsunamien var Faro, som var beskyttede af sandbankerne i Rio Formosa lagunen. Derfor blev Faro igen administrativt centrum og hovedby i regionen, og det har den været lige siden. Med en lejebil i Faro, kan man selv udforske de mange historiske steder i og omkring Faro. For eksempel den gamle bydel og fiskerhavnen i Faro.

Biltur i Algarve

Hvis man vælger at leje en bil på turen til Algarve, er der mange steder, der er værd at besøge. For selvom Algarve mest er kendt for sine mange strande og hotelressorter, er dette langt fra lat, regionen har at byde på. I kørselsafstand fra Faro findes for eksempel den gamle by Silves, der også var Maurerenes hovedsæde i flere hundrede år, indtil de blev besejret i 1249. Her står stadig en imponerende, rød sandstenborg tilbage til minde om dengang, hvor de muslimske maurere regerede det meste af den iberiske halvø.

Gode råd på blituren

Mange kender følelsen af nervøsitet, når man forlader biludlejningen i sin nye og ukendte lejebil, og kører ud i en trafikkultur man slet ikke kender. Men oftest kræver det udelukkende en smule tilvænning før man færdes hjemmevant i både lejebil og lokal trafik. Alligevel er der et par ting, der er gode at vide, inden man lejer en bil og bevæger sig ud i den portugisiske trafik. Portugal har en veludviklet infrastruktur, og de fleste større veje er meget velholdte. Men kommer man ud på landet i for eksempel Algarve, kan man for eksempel ende på små, hullede veje, hvor det er vigtigt ikke at køre for stærkt. På landet er det heller ikke usædvanligt at støde på folk, der lige er  stoppet op for at tage en snak med en modkørende bilist!

De vil ofte flytte sig, når de ser der kommer andre kørende, men det afslappede forhold til, hvor man holder stille og parkerer, er endnu en grund til ikke at køre for hurtigt. De fleste af Portugals motorveje er betalingsveje, så det er vigtigt at sørge for ikke at køre igennem de grønne, såkaldte ”via verde” bommeløse porte ved betalingsanlæggene. Gør du det, kommer du nemlig til at betale 50 Euro.  På de fleste områder lever portugiserne ikke op til deres ry som dårlige bilister, men man skal alligevel forberede sig på, at for eksempel parkeringsregler betragtes som vejledende. Det betyder dog ikke, at man bare kan parkere, hvor man vil, da man risikerer at få en bøde og i øvrigt være i vejen.

Steder at besøge nær Faro

Da de fleste flyver til Faro, vil byen ofte være udgangspunkt for ferier i Algarve, og herfra kan besøge mange attraktioner og hyggelige byer. For de fleste er strandende en af de vigtigste grunde til at besøge Algarve, som netop er kendt for sin smukke og til tider dramatiske kystlinje. De fleste populære babestrande ligger på sydkysten i nærheden af Albufeira. Her er vandet varmest og sandstrandene store og smukke, men vestkysten har også masser af strande at byde på. Særligt de dramatiske klippelyster i Portugals sydvestligste hjørne eller Praia do Armada, der i mange år udelukkende blev besøgt af surfere, og som også i dag er natuskøn og uspoleret.

Alligevel er stranden ikke den eneste grund til at besøge Algarve. Indlands finder man nemlig et mere stilfærdigt landbrugsland, hvor især figner, dadler appelsiner og  andre frugter dyrkes. I Algarve kan du også finde korktræplantager, hvor barken bliver til blandt andet vinpropper. Særligt middelalderbyen Silves er et besøg værd, og hvis børnene skal opleve andet end stranden i Algarve kan et besøg i Zoo Marine i Albuefeira blive feriens højdepunkt. Særligt delfin- og søløveshowene er imponerende.

>> Information om biludlejning i Algarve Faro lufthavn hos Billeje Info