Biludlejning Portland, OR

Portland ligger i den nordlige del af delstaten Oregon og er et godt udgangspunkt for store oplevelser i USA!

Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Portland er den største by i staten Oregon. Du finder byen imellem de to floder Willamette og Colombia. Du kan flyve direkte hertil via Portland International Airport. Her finder du et stort udvalg af biludlejnings-bureauer hvor det er muligt at leje bil med profilbilleje.dk. Det er bedst at leje bil igennem en dansk portal. Så for du sikkerhed og garanti hele vejen. Skal man se på hvilke byer der er de mest folkerige i USA sniger Portland sig ind på en 29`ende plads. Byen er dg stadig stor, efter danske standarder, Indenfor bygrænsen er der omkring 620.000 mennesker og i alt bor der omkring 2,3 millioner mennesker i det omkringliggende område. I dette område har man en forkærlighed for roser og derfor har Portland fået “City of Roses” som kælenavn. Derfor er denne smukke blomst også meget dominerende i området. Den mest kendte rosenhave er International Rose Test Garden, som du finder i Washington Park. Her er der over 7,000 rosenplanter af 550 forskellige varianter. Haven stammer helt tilbage fra 1917.

Der er mange ting som man kan opleve i Portland. Disse er nydeligt spredt ud på byens forskellige distrikter. Micobryggerier er et ganske udbredt fænomen og det er derfor nemt at komme til at havne til en ølsmagning.  Derudover kan man, for at tage et eksempel, bevæge sig lidt tilbage i tiden når man besøger Sellwood-Moreland. I dette historiske distrikt har man forsøgt at bevare det bevaringsværdige. Her finder du en samling butikker, købmænd og resturenter som gør det hele som man gjorde det i gamle dage. I Lloyd distriktet finder du byens største shoppingcenter. Denne kan få et dansk storcenter til at blegne betydeligt. Tag udgangspunkt i Downtown Portland og brug et par dage på at snuse rundt i byen.

Nord for Portland

To timer og 45 minutters kørsel nord for Portland finder du Seattle. Kommer du hertil befinder du dig nu i staten Washington. Byens nok mest berømte vartegn er det store tårn Space Needle, som blev bygget til verdensudstillingen i 1962. Her har du fri mulighed for at komme til toppen og spise i tårnets resturent, som iøvrigt roterer rundt om sig selv så du får hele udsigten. Seattle er en velvoksen amerikansk storby med omkring 3,5 millioner mennesker i metropolen. Seattle har også en musikkultur som så mange andre amerikanske byer. Denne her er dog mere grounge præget og de berømte bands Soundgarden, Pearl Jam og Nirvana stammer alle herfra. Skal man shoppe i byen kan vi anbefale Pike Place Market. Dette center er så stort at det faktisk går 3 etager ned i jorden. Hvis du har set på amerikanske film at fiskehandlere kaster rundt med fisk, så er det faktisk her denne tradition er opstået. Dette gøres for at holde et højt tempo, samtidig med at man skaber underholdningsværdi for kunderne.

Biludlejning Billeje Seattle Space Needle Skyline

Space Needle er Seattles vartegn og i toppen finder du en roterende resturent!

Syd for Portland

Omkring 4 en halv times kørsel syd for centrum af Portland finder du statens eneste registrerede nationalpark. Denne hedder Crater Lake National Park og selvelig centreret omkring søen af samme navn. Denne sø er den dybeste i nordamerika. Vi taler om hele 655 meter på det dybeste sted. Cretar Lake ligger, som navnet antyder, i en stor caldera. Dette udtryk stammer fra spansk og betyder “kedel”. Denne, for en sø, ekstreme dybde skyldtes at der for cirka 7.700 år siden lå en stor vulkan her kaldet Mount Mazama. Dengang eksploderede denne enorme vulkan i et udbrud som var 42 gange kraftigere end St. Helens i 1980 og efterlod sig et enormt krater som senere skulle blive til Crater Lake. Der er ikke nogen floder, af nogen art, som løber til denne sø. Istedet kommer vandbeholdningen fra regn og snefald.

Øst for Portland

Mount Hood ligger cirka 1 time og 20 minutters kørsel fra centrum af Portland. Dette bjerg er den højeste af sin art i staten Oregon. I området omkring bjerget finder du en helt unik naturpark hvor du kan bruge tiden på at slappe af i fantastisk smukke omgivelser. Her kan du tage på en vandre- eller fisketur. Kommer du rigtig op i højderne, er det muligt at stå på ski næsten året rundt. Er man ikke til fart og ski kan man også, i vinterhalvåret, leje et par snesko og se bjerget til fods.

Vest for Portland

Halvanden times kørsel nordvest for Portland finder du Cannon Beach. Langs kysten er der et kæmpe stort, spændende, område som du kan udforske. Skal der være noget for de mindste anbefaler vi Wings & Waves waterpark. Som en del at dette vandland har man taget en jumbojet og ombygget det til en enorm vandforlystelse. Denne vandforlystelsespark er en del af Evergreen Aviation & Space Museum. Hvis man vil gøre sig klog på dyrelivet i Stillehavet anbefaler vi Oregon Coast Aquarium.

Det skal du opleve i og omkring Portland 

 •  International Rose Test Garden
 • Washington Park
 • Sellwood-Moreland
 • Lloyd District
 •  Downtown Portland
 • Seattle
 • Space Needle
 • Pike Place Market
 • Crater Lake National Park
 • Mount Hood
 • Cannon Beach
 • Evergreen Aviation & Space Museum
 • Oregon Coast Aquarium