Biludlejning Lihue

Oplev de fantastiske Hawaiiøer! Du kan leje en bil, hos os, lige her i Lihue, men vi tilbyder og køretøjer på de andre Hawaii-øer.


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Hovedporten til Hawaiiøerne er Honolulu som du kan læse mere om her

Lihue er den næststørste by på den mindre ø Kaua´i (kan også blot staves Kauai). Rejser du direkte hertil, er det oplagt at leje en bil i Lihue´s lufthavn. Dette kan nemt og bekvemt gøres med profilbileje. Vær opmærksom på at der kun er en hovedvej som går hele vejen rundt om øen og denne kan være noget proppet i myldretiden.

Kauai er, ligesom de andre Hawaiiøer, ufattelig smuk. Det kan varmt anbefales at finde en helekopter eller et mindre fly og tage på en rundtur omkring øen. Selvom disse ferieydelser ofte koster en hæderlig skilling, så er denne luftoplevelse hver en øre værd! Lihue er den næststørste by på Kauai næstefter Kapa`a. Byen huser omkring 7.000 indbyggere. På hawaiiansk betyder navnet “kold brise”. Vi garanterer dog at du får det varmere her end i Danmark! Selve udviklingen af byen tog fart, da man sidst i 1800`tallet etablerede en sukkermølle og derved en holdbar industriproduktion. I denne by findes der en lille andel af tyske immigranter hvis forfædre kom hertil for at arbejde i sikkerindustrien. Disse immigranter sørgede for etableringen af den første lutheranske kirke på Hawaiiøerne, som du kan finde i byen. Kauai er også den ældste af de Hawaiianske øer med sin oprindelse for cirka 4 millioner år siden.

Biludlejning Waimea Canyon Hawaii Kaua`i

Lad dig forføre af Waimea Canyon. Stillehavets svar på Grand Canyon!

Nord for Lihue

Lige nord for Lihue finder du øens største by Kapaa. Pas på du ikke forveksler den med byen Kapaau som ligger på hovedøen. Denne by lever højt på sin turistindustri og her kan du nemt få en dag til at gå med shopping og resturentbesøg. Denne by har også levet højt på sukkerproduktion, men her har du også muligheden for at se ananasmarker.  Fra denne by har du en fantastisk udsigt til Nounon Mountain. Bjerget har kælenavnet “The Sleeping giant”, eller på dansk “Den sovende kæmpe”. Man skulle nok tro at der var fordi at bjerget er en slumrende vulkan, men sandheden er at bjerget har fået dette navn på grund af at den ligner et kæmpe menneske som ligger ned. Ifølge den hawaiianske legende så var bjerget engang en kæmpe som spiste for meget og derfor lagde sig til at sove på dette sted.

Syd for Lihue 

På den sydligste tip af øen finder du Koloa. Dette er også en mindre by med cirka 2.000 indbyggere. Det var her man etablerede den første sukkerplantage tilbage i 1835 og netop derfor har vi valgt at fremhæve byen. Den gamle sukkermølle står der nemlig stadigvæk, men er for længst taget ud af brug. I dag er den et historisk landmærke. Selve byen er fantastisk smuk, men anbefaler selvfølgelig at du ikke dvæler her, men istedet kommer ud og ser noget enestående natur. For eksempel ligger den lille ø Kalanipuao Rock tæt på byen og udsigten dertil er enestående. Du kunne også fortsætte til byen Hanapepe hvor du finder en dal spækket med vandfald og unik natur!

Øst for Lihue 

Lihue ligger direkte ud til vandet og man får derfor ikke meget ud af en bil, hvis man rejser stik øst. Finder du et maritimt fartøj vil du ende i Mexico hvis du følger kompasset. Stikker man sydøst ender man dog på øen O`ahu hvor du kan besøge Honolulu.

Vest for Lihue 

Et af dit livs store naturoplevelser venter dig på den vestlige side af øen. Her kan du besøge Waimea Canyon State Park. Dette sted kalder man Stillehavets svar på Grand Canyon og det er der en grund til! Det er faktisk som at stå og kigge på en, lidt mere grøn, miniudgave af Grand Canyon. Selvom den ikke er lige så stor som Grand Canyon så er den alligevel 16 kilometer lang og nogle steder 900 meter dyb! Den dramatiske dals oprindelse kan tilskrives flere faktorer. Dels er den skabt på grund af en kontinuerlig jorderosion og dels da den enorme vulkan, som skabte hele øen, kollapsede.  Dens unikke former kan tilskrives regnvand over flere millioner af år.

Det skal du se i og omkring Lihue

  • Kapaa
  • Nounon Mountain
  • Koloa
  • Kalanipuao Rock
  • Hanapepe
  • Waimea Canyon State Park