Biludlejning Lissabon

Selvom Lissabon har masser at byde på indenfor gåafstand i centrum af byen, er det en skam ikke at komme lidt længere ud.


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Portugals smukke hovedstad er en yndet destination, der bliver mere og mere populær. Det er både billigt og praktisk at leje en bil, hvis ferien går til Lissabon

Lissabon er på en gang en multikulturel verdensmetropol og en halvsøvnig, traditionel, sydeuropæisk storby. I byens centrale kvarterer finder du ældre damer, der ser ud som om de hører hjemme i et andet århundrede, der bor side om side med unge, trendy studerende, der i fuld fart er på vej ind i fremtiden. Og begge dele hører hjemme i Lissabon. Den smukke hvide by ved Atlanterhavet har nemlig en rig historie, der både kan ses, smages og føles i byen, samtidig med at den er Portugals ubestridte centrum med gode forbindelser til tidligere kolonier som Brasilien, Angola og Mozambique.

Billeje Lissabon

Selvom Lissabon har masser at byde på indenfor gåafstand i centrum af byen, er det en skam ikke at komme lidt længere ud. Hvis man lejer en bil, kan man nemt besøge Lissabons spændende omgivelser og endda tage på dagsture til bjergene. Billeje i Portugal er både simpelt og billigt, og særligt hvis man har base i Lissabon, hvor alle de internationale udlejningsfirmaer som Hertz, Budget, Avis, Europcar samt lokale konkurrenter holder til.

Lejebil i lufthavnen

Lufthavnen i Lissabon er Portugals største og en international lufthavn med direkte forbindelser til de fleste europæiske lande og mange destinationer i for eksempel de tidligere portugisiske kolonier. Det portugisiske luftfartsselskab TAP og Norwegian har direkte forbindelser til København. I lufthavnen i Lissabon har mange biludlejningsselskaber kontorer, og nogle selskaber sender en repræsentant til ankomsthallen for at møde deres kunder. Lufthavnen ligger cirka fem kilometer fra centrum af Lissabon. Lejer man en bil direkte i lufthavnen, er det dermed nemt at komme til ens hotel eller pensionat, og man behøver ikke navigere hverken busser eller metro til centrum. Til gengæld kan det være en god ide at skaffe en GPS eller et godt kort, da Lissabon er en stor by med mange små gader.

Priser på billeje

At leje en bil i Portugal er ikke dyrt. Særligt ikke, hvis man lejer i en større by som for eksempel Lissabon og vælger et udlejningssted, hvor der er konkurrence mellem selskaberne. For eksempel er det prismæssigt ofte en god ide at tjekke lufthavne og centrum af større byer frem for at leje en bil i en mindre by. Det kan også sagtens betale sig at leje bil i god tid. Søger du efter en udlejningsbil i Portugal, kan du spare mange penge ved at være tidligt ude. Booker man ca. seks til otte uger før ferien kan man ofte finde en mindre lejebil (for eksempel Ford Fiesta, Seat Ibiza, VW Polo el. lign) til omkring 1000 Kr. for en uges billeje.

Service hos biludlejere

De forskellige biludlejningsfirmaer i Portugal er som regel både servicemindede og flinke. Portugal – og særligt Lissabon – har så mange turister, at medarbejderne i serviceindustrien har fuld forståelse for, hvordan turister gerne vil behandles, og hvad de har brug for. En lejebil i Portugal er som regel næsten ny, og aldrig sjældent mere end 2-3 år gammel. Oftest har udlejningsbiler heller ikke kørt særlig langt. Alle biler er fuldt forsikrede, men der er ofte en selvrisiko, der kan variere mellem omkring 400 til 1000 euro. Derfor kan det være en god ide at overveje at tegne en forsikring, der dækker selvrisikoen. Det kan ofte ordnes, når man booker bil på nettet, eller senest når man henter den ved udlejningsfirmaet.

Hvor skal man køre hen?

Har du lejet en bil i Lissabon er mulighederne mange. Ikke langt fra Lissabon ligger den eventyrlige gamle by Sintra, som den verdensberømte digter Lord Byron holdt af, og ved kysten ud for Lissabon ligger den smukke kystby Caiscais, hvor smukke portugisere promenerer og spiser frisk fisk og skalddyr. Lidt længere væk fra Lissabon er det en stor oplevelse at besøge den gamle universitetsby Coimbra i nord eller bjergene i den centrale del af landet, hvor små, smalle vej binder bjerglandsbyer sammen, som ligger på kanten af stejle skråninger og vækker minder om en tid, der for længst er forbi. Længere sydpå lokker de mange smukke kyster med de lange sandstrande i Algarve, men hvis man er typen, der gerne vil væk fra de faste turistområder, bør man besøger Portugals centrale provins Alentejo. Provinsen er en af de mere tilbagestående i landet, og folk lever mest af landbrug i området. Det er blandt andet her, at de mange korktræer, hvor barken bliver skrællet af og lavet til vinpropper og andre korkvarer gror. I Alentejo kan man ugenert køre ad de mange små veje gennem det bakkede landskab og ikke møde andre end en bonde på sin traktor i timevis. Og så er der selvfølgelig Porto og regionen omkring, hvor Portvin dyrkes og produceres. Portugiserne tager deres portvin enormt seriøst, og en rundvisning og smagning kan hurtigt være en øjenåbner til portvinens verden, der byder på mere end bare rød og hvid.

Veje og trafik

At leje en bil og køre rundt i Portugal er både simpelt og bekvemt. De fleste større veje i Portugal er nemlig nye, da landet gennem mange år har investeret masser af penge i infrastruktur for afhjælpe arbejdsløsheden. Som turist på bilferie i Portugal kan du derfor glæde dig over mangesporede motorveje, der sjældent er særligt fyldte. Kommer du ud på landet er sagen en anden, men selv de mindste bjergveje er som regel til at klare for en erfaren bilist i en moderne lejebil. Lejer du bil i Lissabon kan både dagsture og længere ture med overnatninger være værd at overveje. Både Algarve i syd og Porto i nord kræver mere end en enkelt dag, men er bestemt køreturen værd.