Biludlejning Memphis

Oplev "porten til vesten" med udgangspunkt i Memphis, Tennessee. Her har du god adgang til store oplevelser i vesten!


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Memphis ligger i det sydøstlige hjørne af Tennessee og er den største by i staten. Byen huser omkring 654.000 indbyggere hvilket gør den til USA`s tyvende største by. Selve det metropole område omkring Memphis huser dog over 1,3 millioner mennesker. Tennessee blev grundlagt i 1819 af europæiske immigranter. Disse brugte slaver til at opbygge byen. I flere tusinde år havde dette område tilhørt en indianerstamme indtil i 1795 hvor Louisiana s guvernør Manuel Gayoso de Lemos efterspurte et stykke land, fra indianerne, så han kunne opføre Fort San Fernando de las Barrancas. Opførelsen af fortet gav spanierne kontrol over denne vigtige region og ikke mindst den del af floden Mississippi.  I 1795 underskrev man en traktat som overgav området til amerikanerne. Memphis er direkte opkaldt efter en by i Egypten.

I Memphis kan du sagtens få tiden til at gå. Byen er nemlig spækket med museer, kunstgallerier, sports-oplevelser og selvfølgelig noget for de mindste. Her har man også rig mulighed for at opleve artetakter som stammer fra andre kulturer. Eksempelvis huser Memphis Art Museum, som er beliggende ved byens universitet. Dette museum er fyldt til randen med genstande fra det gamle Egypten. Desuden kan man også få indsigt i det gamle Kina på Peabody Place Museum. Skal man opleve lokalhistoriens vingesus kan det gøres på Cotton Museum og National Civil Rights Museum. Vil du have en oplevelse, som du kan prale med, så skal du besøge USA`s næstmest besøgte bolig, næstefter det Hvide Hus. Der refereres selvfølgelig til Graceland Mansion som husede en af datidens konger af Rock and Roll, Elvis Presley.

Nord for Memphis 

Cirka 4 timers kørsel nord for Memphis finder du St. Louis. Denne er den største by i delstaten Missouri. Denne by ligger også ved Mississippi-floden og du kommer faktisk til at følge den hele vejen fra Memphis. Du krydser dog et par statsgrænser på vejen. Byen ligger også lige på grænsen til Illinois. Byens mest berømte vartegn er “porten til vesten” som er en enorm jernbue på hele 200 meter. Denne bue skal symboliserer at nu er man kommet fra havet og til vesten og her er de gæstfrie. I denne by ligger også en af verdens største bryggerier, nemlig Anheuser-Busch som laver Budweiser. Er man til underholdning og sportsoplevelser kan det enorme Ballpark Village anbefales.

Biludlejning Memphis, Tennessee, St. Louis

“Porten til vesten” kan du opleve i St. Louis. Den er svimlende 200 meter høj!

Syd for Memphis 

Efter en god køretur på omkring 5 timer og 40 minutter kan du finde dig selv i New Orleans. Vi danskere er jo ikke vandt til sådanne lange køreture, men du kan tage en velfortjent pause, cirka på halvvejen, i storbyen Jackson som er hovedstaden i Mississippi. Her kan du også sagtens få en hel dag til at gå. Byens slogan er “City with Soul” og er kendt for at have en prominent musikkultur. Dette leder os direkte til turens ende, New Orleans. når du kommer herned befinder du dig pludselig i et subtropisk klima. Denne by er nok mest kendt for sin jazz-kultur og orkanen Katrina der kom forbi i 2005 og oversvømmede 3/4 dele af byen. New Orleans har dog rejst sig igen og du kan sagtens få dage, ja uger til at gå her!

Øst for Memphis

Cirka to en halv time fra Memphis, i staten Alabama  finder du Florence. Denne by er en mindre sag på cirka 40.000 indbyggere, men alligevel en af de største i staten. Her har du mulighed for at finde et fredeligt åndehul. Kunne det ikke friste med en hel dag på søen med lystfiskeri? Kommer du på de rigtige tidspunkter er Florence vært for nogle store begivenheder. I sommerhalvåret kan du være heldig at dumpe ind forbi W.C. Handy Music Festival og Renaissance Faire i efteråret. Derudover er der et væld af museer og andre attraktioner i byen.

Vest for Memphis 

6 en halv time sydvest for Memphis finder du Texas hovedstad, Dallas. Det kan sagtens lade sig gøre at leje en bil i Memphis og aflevere den i Dallas. turen dertil er spækket med byer og oplevelser. Klimaet i Dallas er subtropisk og om sommeren, er det ikke unormalt at man kan komme op og ramme temperaturer på 43 grader. Selve jernbanenettet har spillet en kæmpe rolle for Dallas. Et besøg på byens jernbanemuseum, Museum Of The American Railroad, kan klart anbefales. Man har også valgt at opføre Thanksgiving Chapel her i byen. Dette er som en hyldest til den amerikanske thanksgiving tradition. Selve kapellet er spiralformet og i den spiral er der nogle imponerende ovenlysvinduer prydet med bibelske mosaikmalerier.

Det skal du opleve i Memphis

 • Memphis Art Museum
 • Peabody Place Museum
 • Cotton Museum
 • National Civil Rights Museum
 • Graceland Mansion

Det skal du opleve udenfor Memphis 

 • St. Louis, Missouri
 • Anheuser-Busch
 • Ballpark Village
 • Jackson, Mississippi
 • New Orleans, Louisuana
 • Florence, Alabama
 • Dallas, Texas
 • Museum Of The American Railroad
 • Thanksgiving Chapel