Biludlejning Nice

Byen er den femtestørste i landet og en af de mest besøgte. Dette skyldes klimaet og placeringen ved Middelhavet


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Lej bil i Nice og oplev Middelhavskysten på de smukkeste strækninger. Tag på opdagelse i Provence og nyd det storslåede landskab og de billedskønne byer.

Nice Côte d’Azur International Airport

Lufthavnen i Nice har meget rimeligt fået navn efter den kyst, lufthavnen ligger placeret ved – den azurblå vestlige del af den franske Middelhavskyst. En travl lufthavn, med omkring 10 millioner rejsende årligt, hvilket gør lufthavnen i Nice til den travleste i Frankrig, efter de to store lufthavne i Paris, Orly og de Gaulle. En så velbesøgt lufthavn tilbyder naturligvis billeje i stort udvalg, og en række biludlejningsbureauer findes i ankomsthallen T2, hvor konkurrencen giver rimelige priser og mange muligheder, når det gælder valg af biltype.

Besøg i Nice

Udgangspunktet i Nice giver mange muligheder for de skønneste køreture. Fra lufthavnen kører man i udlejningsbil ad motorvejen A-8 blot 6 km til centrum af Nice, og Nice er bestemt et besøg værd. Det er fint med en gåtur på den berømte Promenade des Anglais med den store luksus, eksempelvis i det fornemme Hotel Negresco. Fra borgen Le Château har man flot udsigt over byen, og er man interesseret i kunst, har Nice flere gode museer, for eksempel Chagall- og Matisse-museerne, henholdsvis. Desuden er der naturligvis stranden, samt en masse restauranter, de fleste med udendørsservering. Men Côte d’Azur har mere at byde på end byen Nice.

Valg af udlejningsbil

Hvad skal man se og opleve, når man står i Nice og har valgt at leje bil? Mulighederne er mange, man må vælge, med mindre man har flere måneder til sin rådighed. Ved valg af udlejningsbil er det klogt at være opmærksom på selvrisikoen i forbindelse med forsikringen. Især er spørgsmålet om selvrisiko interessant, hvis man har planer om at bevæge sig udenfor alfarvej, hvor man på små grusveje eksempelvis risikerer stenslag. Desuden bør man tænke over, hvorvidt den planlagte rute medfører bjergkørsel – en ret kraftig motor er da at foretrække, gerne en dieselbil.

Provences mange muligheder

Fra Nice kan man køre til det nærliggende Monaco, måske endda med en smuttur over den italienske grænse. Samtidig er det en meget smuk tur at køre ned langs kysten mod Marseille, hvor man passerer berømte byer som Cannes og St. Tropez undervejs. Er man interesseret i at dyrke sport under sit ophold på Côte d’Azur, findes golf- såvel som tennisbaner i stort tal, og vandsport som dykning og vandski er ligeledes at finde mange steder. Vil man opleve den smukke provencalske natur og de pittoreske byer, kører man sin udlejningsbil ind i landet.

Grasse og Route Napoleon

Byen Grasse ligger lidt inde i landet, knap 30 km fra Nice. Grasse er arnested for den franske parfumeindustri, som startede her allerede i 1500-tallet. Det er interessant at besøge nogle af parfumerierne i Grasse, hvor man på guidede ture lærer om produktionen af parfumer, på små museer ser man den historiske udvikling i branchen. Er man nu i Grasse, er det en vidunderlig tur at fortsætte ind i Provence ad den såkaldte Route Napoleon, til byen Digne, måske endda helt op til Sisteron. Her kører man sin udlejningsbil gennem det smukkeste landskab, og besøger hyggelige småbyer undervejs. Det er nok knebent at gøre dette på en dagstur, hvorfor man bør planlægge overnatning i for eksempel Sisteron.

Ned langs kysten

At leje bil giver frihed og mange muligheder. Kører man ned langs kysten fra Nice mod Marseille, kan man jo stoppe undervejs, som det passer én. Ønsker man at besøge de kendte lokaliteter, dukker de op på stribe. Vær dog opmærksom på, at steder som Cannes og St. Tropez er dyre byer at besøge, alene at parkere bilen er pebret. Det anbefales at stoppe i Le Lavandou, stedet har flere dykkerskoler, og her er mange gode,  familivenlige strande. Le Lavandou er også fin til en gåtur i området St. Clair, og langs kyststien Sentier du Littoral, hvorfra man har flot udsigt over kysten. Fra Le Lavandou går færger til Iles d’Or, en lille øgruppe ud for kysten hvor det især kan anbefales at besøge Porquerolles og Port Cros. Sidstnævnte er udlagt som nationalpark og er særdeles smuk.

Ind i landet

Fortsætter man videre fra Le Lavandou, når man næppe tilbage til Nice samme dag. Men er man frisk på en længere tur, bør man besøge mindst et par af byerne Aix-en Provence, Arles, Avignon, Nimes, Orange. Det er alle smukke byer, med masser af flotte, historiske bygninger, hyggelige gader og pladser, fantastiske restauranter og stemningsfulde caféer og barer. I løbet af året er her mange festivaler med musik, teater, gøgl, m.m. Har man stadig energi efter dette, kan man køre sin udlejningsbil til Marseille, men denne by er stor og kræver tid.

N-98 og A-8

Kystvejen fra Nice og sydpå er N-98, og den tager man til Cannes, St. Tropez og så videre. Vil man i stedet direkte til Aix-en Provence og de andre byer i det indre af landet, kører man ad motorvejen A-8. Kystvejen N-98 – og tillige førnævnte Route Napoleon nordpå – er veje med markante kurver og bratte stigninger. Man skal køre forsigtigt, især når man ikke er lokalkendt. Husk også, at man mange steder i Frankrig har højrevigepligt, altså at trafik, der støder til fra højre, har ret til at svinge ud foran én, også selvom man selv kører på en større vej, end den der støder til. Denne regel gælder også mange steder i byerne, hold derfor øje med gader, der støder til fra højre.

T2, P5 og helikopterservice

Fra København flyver blandt andre Norwegian, Ryanair, easyJet og SAS til Nice. Fly fra Europa ankommer til Terminal 2 i Nice, hvilket er praktisk, idet biludlejningsbureauerne netop befinder sig i T2. Når man har ordnet det formelle med billejen, søger man mod parkeringsområdet P5, hvor udlejningsbilerne findes. P5 er ligeledes stedet, hvor udlejningsbilen afleveres, når lejeperioden udløber. Skal man i øvrigt direkte til Monaco fra Nice, er der helikopter-service mellem de to lokaliteter. Men det har man jo ikke brug for, når man har bestemt sig til billeje.