Biludlejning Reykjavik

Få en oplevelse for livet når du besøger Reykjavik som er den største by på Island. Reykjavik er beliggende på Reykjanesskagi-halvøen.


Find de bedste priser på billeje over hele verden - Vi søger blandt alle de største biludlejningsfirmaer

Islands hovedstad ligger langt fra alfarvej på sin ensomme ø midt i Atlanterhavet, men Reykjavik er langt fra et kedeligt sted at opholde sig. Reykjavik er med sine udsøgte restauranter, designershopping og spaforkælelse mere hip end mange andre europæiske hovedstæder. Reykjavik er de senere år blevet et populært rejsemål, fordi byen og Island generelt byder på masser af spændende oplevelser for både by- og naturmennesker. Reykjavik er verdens nordligst beliggende hovedstad, og hovedstadsregionen huser omkring 200.000 indbyggere. Byen har en hyggelig købstadsatmosfære, men er også hjemsted for et pulserende natteliv og interessante museer. Reykjavik er på en gang kosmopolitisk og intim.

Selvom Reykjavik ligger midt i Atlanterhavet, dykker temperaturen om vinteren sjældent under minus 15 grader. Den varme Golfstrøm luner godt, men et dyp i den blå lagune kan også give varmen. Her sender kilder i undergrunden glohedt vand op i havvandet, der siver ind i et vandreservoir. Vandet er saltholdigt, og dets naturlige indhold af alger og hvidt kiselmudder både renser og blødgør huden. Den blå lagune er et smukt område med sit mælkehvide vand, brede terrasser og maleriske broer. I de indendørs faciliteter er der desuden mulighed for at få forskellige typer skønheds- og massagebehandlinger. Den blå lagune kan enten være målet for en afslapningsdag eller et hurtigt stop i forbindelse med transport til eller fra lufthavnen. Hvis du blot har lyst til en dukkert, finder du mindst tyve svømmeanlæg inde i selve Reykjavik.

Reykjavik er berømt for sit natteliv. Islændingene går ud sent på aftenen, så barer og caféer fyldes først op omkring midnat. Der er flere end 100 forskellige barer og natklubber i Reykjavik, så det burde nok være muligt at finde et sted med den type musik og indretning, som passer bedst til ens smag. De fleste barer og natklubber ligger på og i sidegaderne til Laugavegur. Mange barer fungerer som café i dagtimerne, bliver til en bar med DJ om aftenen og lukker ved halvfemtiden i weekenden.Reykjaviks natteliv byder også på klassiske koncerter, musikfestivaler samt pop- og rockkoncerter. Du kan enten danse til den lyse morgen eller gå en tur i måneskin langs havnefronten.

Den kunst- og kulturinteresserede turist kommer ikke forgæves til Reykjavik. Nationalmuseet, Reykjaviks kunstmuseum og de mange små gallerier giver storslåede kunstoplevelser. På Asmundur Sveinssons Skulpturmuseum kan man beundre Islands kendte skulpturkunstners værker både indendøre og i haven. De fleste kender de islandske sagaer, men i de forgangne tusinde år er der sket meget på litteraturfronten. De islandske forfattere beskriver naturen, historien og folket på Island. Rent musikalsk er Island også kendt for sine friske indslag på den internationale musikscene med kunstnere som Björk og Mezzaforte. Der arrangeres i Reykjavik hvert år en lang række koncerter og festivaler.

Hvis man er interesseret i Reykjaviks oprindelse og historie, er udstillingen Reykjavik 871±2 et besøg værd. Udstillingen baserer sig på en arkæologisk udgravning af ruinerne af et af de første huse i Island samt andre fund fra byen. Ved siden af ruinen, der menes at have været beboet omkring 930-1000, er der rester af et murværk fra før 871. Den nøjagtige tidsfastsættelse er baseret på et vulkanudbrud og har også givet navn til udstillingen.

Altinget er Islands parlament og siges at være verdens ældste. Styreformen går i hvert fald helt tilbage til vikingetiden. Island gav i forfatningen af 1874 Altinget den lovgivende magt for islandske anliggender, og derefter blev det besluttet at bygge den nuværende bygning. Den er tegnet af danske Ferdinand Meldahl og bygget i udhuggede sten af den vulkanske bjergart diabas. Bygningen stod færdig i 1881. Fra 1911 til 1940 lagde bygningen også lokaler til Reykjaviks universitet, og indtil 1973 havde præsidenten sit kontor her. Det var også i Altinget, at republikken Island blev officielt grundlagt i 1944.

Hallgrimskirken er Reykjaviks vartegn. Det er muligt at se Islands største kirke fra de fleste steder i byen, da den ligger på toppen af indkøbsgaden Skolavordustigur. Den 73 meter høje kirke blev tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelson i 1937, men det tog 38 år at bygge den. Den stod færdig i 1986 og er i sit udtryk ret tæt på Grundvigskirken i København. Det er muligt at tage en elevator op i tårnet, hvorfra man kan se ud over byen og de omkringliggende bjerge.

Den lille sø Tjörnin ligger midt i Reykjavik og er et lille frirum for både fugle og mennesker. Voksne og børn elsker at se og fodre søens svaner, ænder og gæs.Om vinteren fryser søen til og bruges som skøjtebane. Året rundt elsker motionister at færdes omkring søen i løb eller på cykel, og rundt omkring er der skilte med daglige reporter om antallet af observerede fugle på søen. Reykjaviks rådhus ligger ved Tjörnin og huser udover byrådssalen og tilhørende kontorer også en rådhuscafé og en model over Island i 3D. Rådhuset huset fra tid til anden kunstudstillinger.

Reykjavik har et stort udbud af restauranter, og du finder nemt gastronomi i verdensklasse. En generation af unge, dynamiske køkkenchefer har været med til at sætte det islandske køkken på dagsordenen. En særlig oplevelse er det at nyde et måltid på toppen af Perlan. Restauranten ligger på Öskjuhliö, hvor der i årtier har stået de store varmtvandstanke, der giver islændingene varmt badevand. I 1991 placerede man en kuppel på toppen designet af Ingimundur Sveinsson, hvor der er 10.000 m2 til udstillinger, butikker og spisesteder. Perlan ligger i den øverste del af glaskuplen og drejer rundt, så middagsgæsterne kan nyde synet af Reykjavik på en nem og komfortabel måde.

Det er ikke kun på den gastronomiske front, at Island har bevæget sig op i verdensklasse. Også unge islandske designere gør sig bemærket på lokalt og international plan. I marts måned kan man opleve den nyeste mode på Reykjavik Fashion Festival, og i byens mange mærkevarebutikker i centrum og i de to store butikscentre finder man såvel international som islandsk mode. Turister kan nyde godt af at kunne shoppe tax-free i mange af byens butikker.